Quantcast
Channel: Sport – Mannenzaken.nl
Viewing all 479 articles
Browse latest View live

Puck Moonen heeft nieuw pakkie

$
0
0

Het mag je misschien ontgaan zijn, maar Puck Moonen fietst vanaf komend seizoen in andere kleuren. Ze heeft haar allerminst loszittende Lotto-hesje ingeruild voor het truitje van Chevalmeire. Dat laatste zegt je waarschijnlijk net zoveel als het favoriete paardenras van Britt Dekker. Gelukkig vertelt één foto soms meer dan duizend woorden. 

Puck Moonen tijdens de teampresentatie van Chevalmeire © Instagram
Puck Moonen tijdens de teampresentatie van Chevalmeire © Instagram

Puck Moonen heeft naast Instagram dus nog een andere broodheer. Naast dat Puck enorm succesvol op de foto’s kan staan, zit ze als wielrenster ook weer stevig in het zadel. Ze fietst op professioneel niveau, al zat ze de afgelopen tijd vaker in de lappenmand. De Nederlandse heeft nu een team gevonden dat “in haar gelooft als wielrenster”, zei de vrouw met dik 200x zo veel volgers in de digitale wielerwereld.

Maar goed: Puck is dus niet langer het Lotto-lot uit jouw online fotogalerij. Ze is nu het beste paard van stal bij Chevalmeire. In ieder geval in het digitale, dat kunnen we met zekerheid zeggen. En om eerlijk te zijn: weet jij wat Puck presteert op de fiets?

Kopvrouw van Insta-peloton

Verder dan een paar rondjes door Liempde zien we de laatste tijd niet. Misschien hoopt ze dat het Brabantse dorp eindelijk te boek staat als toeristische trekpleister. Bronnen uit het Brabantse drop vertellen dat er nog geen bussen met foto makende Aziaten zijn gepasseerd.

Dat komt omdat Puck de laatste periode van haar wielercarrière vooral langs de weg stond. De wielrenster kon door blessures een tijdje geen wedstrijden fietsen en als ze op de fiets zat, ging dat niet altijd heel lekker.

Pechvogel van wielerpeloton

Dat wil ze voor haar nieuwe team dus vooral hard op die pedalen trappen. Dat ze voorlopig nog kopvrouw blijft van het online wielerpeloton lijkt echter wel een uitgemaakte zaak. Er zijn maar weinig wielrensters die daar aan kunnen tippen.

Het is misschien maar goed dat de wielrenster Puck Moonen eens in beeld komt gefietst. Het bleef dan wel even stil rondom de Brabantse, maar na de teampresentatie bij Chevalmeire is ze dus weer helemaal terug in het wielerbeeld.

Mocht je denken: doet Puck nog meer dan op de fiets zitten en op foto’s staan? Jazeker: ze zet zich ook in voor betere randvoorwaarden in de wielerwereld. Zo betoogde ze vorig seizoen nog voor een minimumloon voor wielrensters.

Nieuwe start

Verbaas je dan ook dat het wit, blauw en zwart van de Belgische ploeg de komende tijd door je tijdlijn ziet flitsen. Of je daarop zit te wachten, is een tweede vraag. Het vrouwenwielrennen heeft in Nederland nog niet de status van het mannenpeleton, dat met Nederlandse vlaggendragers Tom Dumolin en Steven Kruijswijk twee renners van topniveau in huis heeft.

Maar goed: je hoeft dus echt niet bang te zijn dat Puck de komende periodes niet genoeg paardenkracht pompt. Op de fiets, maar zeker ook als kopvrouw van het Insta-peloton. Het zou ten slotte eens een fraaie afwisseling zijn. Puck die niet lacht omdat de fotograaf ‘cheese’ zegt, maar omdat ze eens een wielerwedstrijd of -ronde weet te winnen. Tot die tijd moeten we het dus doen met haar foto’s en slippertjes. Enorm vervelend, natuurlijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Can’t wait to show you the new 2020 @chevalmeire teamkit by @deccasportswear soon🤩

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op


Arantxa is enige Rus met Olympische gedachte

$
0
0

Na jaren ploeteren in de onderste regionen van de tennissport, mocht Arantxa Rus deze week eindelijk weer eens schitteren én juichen op een Grand Slam. Die grote belofte inlossen, dat hoeft de 29-jarige Nederlandse niet meer. Maar er staan, er toe doen – de Olympische gedachte – die overheerst nu. Dankzij die gedachte heeft Rus de weg omhoog weer gevonden. En zij is de enige ‘Rus’ die dat kan zeggen…

Arantxa Rus Australian Open Olympische gedachte

Een scorebordjournalist zou z’n neus ophalen voor de prestatie van Arantxa Rus op de Australian Open. Verloren in de tweede ronde van een Grand Slam? Haar collega Kiki Bertens doet het toch al jaren beter? Wie Arantxa kent, weet dat de blonde tennisster uit Monster langs een andere meetlat gelegd moet worden.

Dat ze op deze Grand Slam staat is een overwinning. Op zichzelf, op de druk van buitenaf, op mentaal en fysiek leed – het bekende lijstje bij tennissers. De focus op niet meer moeten, maar vooral op genieten lijkt haar redding.

(Tekst loopt door onder foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARANTXA RUS (@arantxarus1) op

Donker wolkje

Arantxa Rus dreigde al voor haar negenentwintigste in de vergetelheid te raken. Dat lag niet in de lijn der verwachting toen ze in 2011 en 2012 de wereldranglijst bestormde. Na Michaëlla Krajicek hadden we weer een vrouwelijke tennisser met grote potentie.

Maar prestaties brengen helaas ook een donker wolkje met zich mee: de druk om nóg beter te presteren. Dat wolkje dwingt de gemiddelde Rus vaak tot stelselmatig dopinggebruik, maar bij deze Rus betekende het faalangst.

Ze wist al sinds 2012 geen wedstrijd meer te winnen op een Grand Slam, kelderde vervolgens hard op de ranglijst, en moest noodgedwongen in de krochten van de tenniswereld ‘kleine toernooien’ afwerken.

Gelukkig was het bij Arantxa ‘slechts’ een gebrek aan zelfvertrouwen. Na dopinggebruik is terugkomen namelijk veel lastiger. Zeker met de drie letters ‘RUS’ achter je naam. Maar faalangst? Die is te overwinnen.

(Tekst loopt door onder foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARANTXA RUS (@arantxarus1) op

Kiki’s schaduw

Dat Arantxa een beetje werd vergeten, lag ook aan een andere tennissende blondine. Kiki Bertens trok de afgelopen jaren vrijwel alle media-aandacht naar zich toe met haar puike prestaties. Misschien kon Arantxa, al lang niet meer de ‘enige hoop’ van het Nederlandse vrouwentennis, juist daarom lekker aan haar comeback werken.

Vooralsnog zit Arantxa dus goed in de schaduw van Kiki. Rus zit ook nog niet op Bertens’ niveau. Maar dat betekent niet dat er niet stilgestaan mag worden bij Arantxa’s eerste afgeleverde visitekaartje sinds 2012!

(Tekst loopt door onder foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARANTXA RUS (@arantxarus1) op

Meedoen is belangrijker…

Nu Arantxa Rus weer in beeld is, en weer met een vrolijk hoofd richting de Nederlandse microfonen mag stappen na een wedstrijd, dáár geniet ze van. “Natuurlijk deed ik elk jaar wel mee aan het kwalificatietoernooi, maar het is zeven jaar geleden dat ik écht meedeed hier”, zegt ze tegen de NOS.

Op die manier is Arantxa de enige Rus op deze planeet met een warme Olympische gedachte. Écht winnen? Dat komt nog wel. Eerst écht meedoen is belangrijker. Wat ze na haar ‘exit’ tegen de veel sterkere Alison Keys in haar zak kan steken? Dat ze de enige Rus is die zich vast kan klampen aan een Olympische gedachte. Tenzij endorfine ook op de verboden lijst komt te staan. Want daar loopt Arantxa op dit moment van over!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARANTXA RUS (@arantxarus1) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARANTXA RUS (@arantxarus1) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARANTXA RUS (@arantxarus1) op

Waarom Kiki Bertens nu al De Rijke is

$
0
0

De positie van Kiki Bertens is vooral het afgelopen jaar enorm gestegen. De Nederlandse tennisster vloog omhoog in de wereldranking, trouwde met haar liefde Remko de Rijke, maar nam zijn achternaam nog niet over. Daar wil ze mee wachten tot het einde van haar tennisbaan. Kijk je naar het prijzengeld dat Bertens op haar rekening sloeg, is ze nu al De Rijke.

Kiki Bertens © Instagram
Kiki Bertens © Instagram

Kiki Bertens is al jaren een begrip in de Nederlandse tennissport, maar de laatste jaren vestigt ze ook internationaal haar naam op de tennisberg. De Nederlandse atlete evenaarde haar prestatie op de Australian Open van het voorgaande jaar door de 3e ronde te halen – wat haar beste prestatie tot nu toe was op deze Grand Slam was.

Geen dromen over Grand Slams

Maar dromen van een Grand Slam-titel, dat doet Kiki niet echt. Deze chick lijkt zelfs na 2 flessen tequila nog nuchter, ramt tennisballen alsof ze een veldslag moet winnen en is niet op haar mondje gevallen. Zo noemde ze jonge Chinese supporters tijdens een wedstrijd al eens ‘kutkinderen’. Daardoor is het niet alleen een spraakmakende dame op de baan, maar zeker ook daarbuiten.

Ze lijkt ook één van de weinige tennissers die niet droomt van een ‘Grand Slam’. Deze Grand Slams bestaan uit een aantal grote mondiale tennistoernooien met elk een andere ondergrond. Deze toernooien hebben veel prestige, maar daar lijkt onze koele tenniskikker geen enkele boodschap aan te hebben. “Ik droom er ook niet van.” zegt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als ik aan het einde van mijn carrière niet zo’n titel heb, jammer dan.”.

Zelf geeft ze aan dat er vooral tijdens de Grand Slam-toernooien veel aandacht is voor Kiki – en dit stukje bewijst daarmee haar gelijk – terwijl zij zich vooral focust op haar ontwikkeling als tennisser in plaats van de prestige van prijzen. Om die ontwikkeling opnieuw te stimuleren, brak ze met haar coach Raemon Sluiter. Haar oude coach heeft toch nog commentaar op haar wedstrijden heeft – niet als trainer, maar als analist van Europsport.

Kiki Bertens – De Rijke

Gek vindt Kiki dat allerminst. “Als ‘ie maar eerlijk is”, zegt Kiki over de nieuwe rol van haar voormalige coach. Dat tekent het mens achter Kiki, die ook zonder de achternaam van haar man ‘De Rijke’ is. Dan hoef je maar één blik op haar bankrekening – ze verdiende naar verluidt bijna 10 miljoen euro aan prijzengeld – te kijken.

Aan de andere kant is Kiki ook de enige (de) Rijke die geld weinig lijkt te boeien. Ze wil vooral de top van die tennisberg bereiken. Dat ze daar een Grand Slam voor nodig heeft, lijkt een zekerheid. Mocht dat in Australië al het geval zijn, is ze niet alleen ‘s lands meest succesvolle tennisster. Dan wordt deze De Rijke nog rijker.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kiki Bertens (@kikibertens) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kiki Bertens (@kikibertens) op

We willen meer Suzanne Schulting

$
0
0

Wat moet je doen als je op 22-jarige leeftijd al de allerbeste in je sport bent? Suzanne Schulting zal, nadat ze haar overweldigende succes op het EK Shorttrackschaatsen verwerkt heeft, moeten broeden op een antwoord op deze vraag. Blijft ze veilig haar concurrentie op de korte baan oprollen, of steekt ze haar nek uit voor meer glorie en, heel belangrijk, meer screentime?

Suzanne Schulting overstap
Foto: Instagram.com/suzanneschulting

Heel leuk hoor, dat langebaanschaatsen. Lekker een weekend lang kijken naar hoe Jutta Leerdam, Antoinette de Jong en Joy Beune het doen. Maar we missen dan toch Suzanne Schulting een beetje. Haar heldendaden zitten ‘verstopt’ achter de online stream van de NOS. Wordt onze nationale sportomroep tijdig wakker, of moet Suzanne het heft in eigen handen nemen? Om snel meer van deze sportvrouw te kunnen genieten lijkt dat laatste scenario de meest realistische…

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Veelvraat zoekt het hogerop

Het komt niet vaak voor dat iemand zo dominant is in één sportdiscipline. Op het EK Shorttrack in Hongarije werden in totaal vijftien races gereden. Suzanne Schulting won er veertien. Dit explosieve schaatstalent gaat op deze manier het shorttrackplafond wel erg snel bereiken. Het is niet de vraag of ze, maar hoeveel goud deze Friese dame bij de volgende Winterspelen gaat winnen.  Zit er nog iets boven dat plafond? Jawel, een hele extra verdieping met de naam ‘langebaanschaatsen’.

Als shorttrackschaatser zit Suzanne in een luxepositie. Je kunt 19het een beetje met Mathieu van der Poel en het veldrijden / wielrennen vergelijken. Het zijn twee verschillende sporten in dezelfde categorie, alleen heeft de ene minder aanzien dan de andere. Wie ‘afstudeert’ op de minder prestigieuze en tevens minder bekeken sport, kan altijd nog de beruchte overstap maken. En dat is een aantrekkelijke.

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Meer Suzanne, meer genieten

In die beslissing kijk je als sporter niet alleen naar meer potentiële medailles. Je kijkt ook naar het hele plaatje. Waar trek je meer kijkers, waar oogst je meer lof, waar kom je vaker in beeld? Bij het langebaanschaatsen natuurlijk! Zolang de NOS kiest voor weekenden vol met wedstrijden op de ‘grote’ ijsbaan, is de afweging snel gemaakt. Dáár liggen de centen, de glorie en de douchegel- en shampooreclamedeals. Voor de screentime die Suzanne verdient, moet ze gewoon naar die grote baan.

Het zal voor Suzanne niet de eerste keer zijn dat ze het ruimere ijs kiest. Ze rijdt al sinds 2016 hier en daar wedstrijden op de lange baan, en slaat daar zeker geen modderfiguur. Toch moet het beter voor een definitieve overstap. Suzanne is verslaafd aan winnen, en moet dus eerst realistische winstkansen hebben om überhaupt aan een switch te durven denken: ‘Ik wil er wel iets te zoeken hebben, ik wil niet meedoen voor de laatste plekken’, zei ze in het verleden al tegen Schaatsen.nl.

De kans bestaat dat ze pas na 2022, het jaar van de volgende Winterspelen, zegt zich ook volledig op de lange baan te willen gaan focussen. Of valt die beslissing toch eerder? Het is te hopen. Meer Suzanne Schulting is namelijk altijd goed!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LOADING..⏳⚡️

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Kobe Bryants favoriet was een Nederlander

$
0
0

De (sport)wereld werd flink opgeschud door het overlijden van NBA-legende Kobe Bryant. Het basketbalicoon verongelukte samen met zijn dochter en andere inzittende na helikoptercrash. Bryant was naast basketballer ook groot fan van voetbal – of soccer, zoals ze in Amerika zeggen. Zijn Greatest Of All Time (GOAT)? Marco van Basten.

Kobe Bryant in AC Milan-shirt © Twitteraccount AC Milan
Kobe Bryant in AC Milan-shirt © Twitteraccount AC Milan

Je moet onder een enorme steen hebben gelegen wil je de laatste dunk van Kobe Bryant gemist hebben. De basketballegende was met zijn dochter en andere inzittenden op weg naar een jeugdbasketbaltoernooi toen het noodlot toesloeg. Een paar dagen later is de mist van het choquerend verlies nog steeds niet weg, maar daarachter verschijnen de contouren van een niet langer levende legende.

GOAT

Kobe was voor het moderne basketbal wat Johan Cruijff voor ons voetballandschap betekende. Een groot sportman, maar wellicht een nog groter icoon. De zin van het leven omschreef hij ooit als “je moet mensen inspireren om hen te laten uitblinken in wat zij doen”.

Die uitspraak zou zomaar ook de reden kunnen zijn dat hij een basketbalschool opende na het beëindigen van zijn carrière, en tijdens elke zomerstop talloze gearriveerde NBA sterren bijspijkert in de kunst van het raak schieten. Anderen beter maken – zijn overleden dochter zou een flink portie van papa’s basketbaltalent hebben geërfd – was de Bryants levensader na zijn actieve basketbaldagen.

Marco van Basten

Nog voordat de hele wereld van Kobe hoorde, was het vooral zijn vader die een goede basketballer was. Voor de carrière van zijn vader verhuisde Kobe als kleine jongen naar Italië. Hij woonde een aantal jaren in modestad Milaan, waar hij kennis maakte met de plaatselijke AC.

In die tijd had AC Milan nog verschillende Nederlandse grootheden in dienst. Natuurlijk valt Ruud Guillit daaronder, maar de favoriet van Bryant had een andere naam. “Van Basten was mijn favoriete speler uit die tijd”, zei hij vier jaar geleden tegen de clubcamera’s van AC Milan.

Dat één van de grootste basketballers in de geschiedenis van de NBA juist deze Nederlander kiest uit een generatie vol wereldsterren, geeft zijn overlijden een extra dimensie. Dat niet alleen basketballers, maar hedendaagse sportgrootheden als Cristiano Ronaldo (Juventus) en Lionel Messi (FC Barcelona) hun verdriet en steun uitspreken, laat zien dat een sportheld nooit gebonden is aan een tijdsbestek of sportveld. De GOATs van de sportwereld (Greatest Of All Time) zijn een groep inspiratiebronnen, maar ook gewoon mensen zich ooit optrokken aan andere grootheden.

Dodelijk hakballetje Promes is stille killer

$
0
0

Het veld in de Johan Cruyff ArenA stond al niet bekend als biljartlaken, maar soms lijkt de grasmat net een mijnenveld. Wie goed luisterde kon de hamstrings horen exploderen bij de Amsterdammers. Niet bepaald goede omstandigheden voor een dodelijk hakballetje dus. Die kan je sowieso, zelfs als je Quincy Promes heet, beter aan echte killers overlaten…

Quincy Promes Ajax hakje blessure faal
Foto: Instagram.com / qpromes

Een hakje op het voetbalveld is een levensgevaarlijke manoeuvre. Als hij lukt en ook nog eens functioneel is, ben je een held. Mislukt hij, dan word je uitgelachen. Er zit weinig tussenin.

Quincy Promes (Ajax) ging er in de eredivisie topper tegen PSV ook helemaal voor, maar kreeg er snel spijt van. Hij mocht zich direct melden in de toch al overvolle ziekenboeg van Ajax.

(Tekst loopt door onder Tweet)

https://twitter.com/niki_dutchie/status/1224017588516196354

Robben remembers

Weet je nog waar je was op 5 juni 2010? We stonden op het punt deel te nemen aan het WK in Zuid Afrika, en in een betekenisloos oefeninterlandje tegen het zwakke Hongarije dompelde onze sterspeler Arjen Robben het land in rouw met zo’n dodelijk hakballetje.

De buitenspeler scheurde zijn spier op twee plekken, moest voor een spoedkuurtje langs bij wonderdokter Dick van Toorn, en kon pas na een half WK in actie komen. Hadden we die finale wél gewonnen met een Robben zonder duct tape op z’n hamstrings? Quincy Promes, toen 18 jaar, is dat moment overduidelijk vergeten. Hij deed tegen PSV precies hetzelfde en moest er, net als Robben toen, af met een spierblessure.

Harde leerschool

Als Robben er al moeite mee heeft, moeten mindere goden het al helemaal niet proberen. Nicklas ‘Lord’ Bendtner bewees ooit al hoe risicovol het dodelijke hakje is. Als een slecht uitgevoerd voorbeeld van meesterdribbelaar Robben al niet afschrikt, doet een vernederend konijnensprongetje met halfzachte hielbeweging van deze Deense schlemiel dat misschien wel.

Macho masterclass

Bij Zlatan Ibrahimovic thuis is het elke dag gehaktdag. Hij geeft ze links, rechts, op de grond en in de lucht. Wie de kunst écht wil beheersen moet bij deze Zweedse meester in de leer. Toch weet je waarschijnlijk al wat Zlatan zou zeggen na zo’n verzoek: ‘It’s simple: you have to be Zlatan’.

Terwijl de ziekenboeg van Ajax inmiddels iets weg begint te krijgen van een gemiddeld Chinees ziekenhuis, zitten de Amsterdammers met de handen in het roze haar. Tegen PSV sneuvelden er wéér drie. Waar komen al die blessures toch vandaan? Het begint, en eindigt allemaal met de kunst van het dodelijke hakje – en weten dat je ‘m beter niet moet proberen. En dat is, tenzij je Zlatan heet, eigenlijk altijd de beste optie.

Shakira en J.Lo strijden om Super Bil

$
0
0

Je tortillachips hadden tijdens de Halftime Show van de Super Bowl geen druppel salsa nodig. Shakira en Jennifer Lopez verzorgden het pikante sausje! Deze verhitte Latina Bowl had qua spanning wel wat weg van de spannende strijd die de American Footballspelers op de grasmat legden. Alleen kijk je natuurlijk veel liever naar deze dames dan naar tientallen hard knuffelende kerels.

Jennifer Lopez Shakira Super Bowl
Beeld: Youtube / NFL

Muy Caliente! Hoewel de rust bij een sportwedstrijd normaal gebruikt wordt om even te kalmeren en een nieuw biertje te pakken, grepen Shakira en Jennifer Lopez dit pauzemomentje juist aan om je snakkend naar adem aan de tweede helft te laten beginnen.

Helemaal uit je dak gaan in een stadion – laat dat maar aan Latijns-Amerikanen over. Het kleine kwartiertje dat de diva’s op de middenstip stonden was niemand meer met de Super Bowl bezig. De Super Bil, daar draaide het om.

Billen Blitz

Bij een American Football-wedstrijd draait het vaak al om een wedstrijd in een wedstrijd: welke quarterback, de centrale man die de aanval verdeelt, heeft de ‘hot hand’ en verzuipt het minst vaak in de ‘blitz’ van de tegenstander? Deze Halftime Show gooide nóg een wedstrijd binnen de wedstrijd in de mix. En ook hier werd verschrikkelijk hard geblitzt met billen en handen die mogelijk nóg heter waren.

(Tekst loopt door onder video)

Tongtwister

Shakira mocht deze billenblitz beginnen. De 43-jarige Colombiaanse gooide het op haar veelzijdigheid: zang, bewegen, gitaar, drum, buikdansen, bondage – wat kan deze wulpse dame niet? Haar rondzwiepende touw hield haar belagers op afstand, en met die beweeglijke heupen ontweek ze elke tackle. Geen fumbles, geen sacks, maar pure klasse! Als klap op de vuurpijl showde ze ook nog eens dat werkelijk ál haar spieren goed afgetraind zijn. Bil én tong.

https://twitter.com/ironchefolivia/status/1224141712089419776

Voor paal

Zie dat maar eens te toppen. Jennifer Lopez, inmiddels 50, nam de uitdaging aan! Ze verloor steeds meer kleding, draaide met haar duur-verzekerde moneymaker en bracht haar grootste hits ten gehore. En zie haar maar eens te intercepten als ze hoog in een stripperpaal zit!

Ze mag dan iets ouder zijn dan haar collega, maar J.Lo is nog steeds zo lenig als een jong poesje. En dankzij onderstaand fragmentje snap je nu eindelijk wat die term ‘hot hand’ betekent. Hittezoekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Dubbel zien

Niet alleen de bijna identieke tenues van de twee rood/wit-dragende footballteams zorgden voor visuele verwarring. Op een gegeven moment was het bijna niet meer mogelijk om de twee blonde, heupzwaaiende diva’s uit elkaar te houden.

Vooral van de achterkant bekeken was dat lastig. Lang, golvend blond haar, oogverblindende pakjes en synchroon zwierende heupen. Het stond voor het rustsignaal 10 – 10. En die stand mocht ook na deze Halftime Show op het scorebord blijven staan. We waren met z’n allen namelijk getuige van het meest bevredigende gelijkspel ooit.

AnneKee Molenaar in droomdefensie van Juventus

$
0
0

AnneKee Molenaar, de vriendin van Juventus-speler Matthijs de Ligt, zag haar boyke dit weekend weer eens shinen zoals hij dat voor Ajax deed. Niet alleen de verdediger, ook AnneKee zelf blijkt een uitstekend (centraal) duo te vormen met de vriendin van één van de andere verdedigers van Juventus.

 © AnneKee Molenaar Instagram
© AnneKee Molenaar Instagram

Het zijn altijd de mannen op het veld die in het voetbal de meeste aandacht krijgen. Die multimiljonairs rennen zich een partijtje rot natuurlijk, maar we vergeten daardoor wel eens dat er op de tribune van zo’n voetbalstadion ook enorme toppers zitten.

Defensief droomduo: AnneKee en Michela

Er is één maar: deze hoogtepunten van de wedstrijd halen de samenvattingen niet (vaak genoeg). Daarom mogen wij ons gelukkig prijzen dat Instagram bestaat. Niet alleen Matthijs de Ligt vertrok, ook zijn lieffie AnneKee Molenaar is tegenwoordig in Turijn te vinden. Daardoor zit ook zijn vriendin in een soort overgangsperiode. Daarom is het maar wat handig dat de wederhelften van Matthijs’ verdedigingsmaten niet te beroerd zijn om een helpende hand uit te steken.

Hun mannen strijden wel met elkaar, om een plekje in de defensie. Daar is op de tribune dus weinig van te zien. Zo gaat AnneKee best wel lekker met de knappe kant van Daniele Rugani, een Italiaanse centrumverdediger en dus directe concurrent van onze Matthijs. Het is misschien maar goed dat zij op de tribune plaatsneemt; probeer deze chick maar eens te passeren zonder je (nek)spier te verrekken….

(Lees verder na afbeelding)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michela Persico (@michelapersico) op

Het alternatief: Martina

Je hoeft niet eens op een voetbalveld te zijn om te beseffen dat je Michela Persico niet zomaar voorbij komt. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat Juventus-trainer Maurizio Sarri op de tribune is gaan kijken. Gelukkig (voor Matthijs) is de voetbalkleedkamer verboden terrein voor de spelersvrouwen, anders had Michela even kunnen influencen dat Rugani in de basis moet starten.

Kijk je naar de vrouw van de speler die wél naast De Ligt stond (Leonardo Bonucci) dan is negentig minuten concentreren op andere zaken een utopie. Martina Maccari staat al jaren haar vrouwtje naast Leonardo Bonucci en laat zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken.

(Lees verder na afbeelding)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martina Maccari (@martinazoev) op

De lappenmand: Carolina

Bonucci is een Italiaanse slager op voetbalschoenen. Enkels zijn het favoriete maaltje van zijn gestrekte been, maar het is ook volkomen te begrijpen dat deze Italiaan ook geen genoeg kan krijgen van de Martina-pap die hij nu al jarenlang nuttigt.

De échte concurrent van De Ligt zit echter zelf al een tijdje op de tribune. Giorgio Chiellini zit daar samen met zijn vrouw Carolina Bonistalli te kijken naar de wedstrijden. De 35-jarige verdediger van Juventus is al een tijd ernstig geblesseerd. Blessure of niet: Carolina en Martina konden klaarblijkelijk niet op de foto met AnneKee en Michela. Eén geluk: ook zonder die twee zonnestraaltjes kunnen deze dames shinen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door carolina bonistalli (@carolinabonistalli) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AnneKee Molenaar (@annekeemolenaar) op


Femke Kok is de Anti-Jutta

$
0
0

Femke Kok schaatst nog niet zo heel lang op het hoogste niveau. De schaatsster mag zich in Calgary tijdens de Wereldbekerwedstrijden gaan meten met de mondiale top. Tussen de trainingen door, doet ze wat elke Nederlander in een nieuwe stad doet: enorm de toerist uithangen. Dat zagen we Jutta niet doen…

© Femke Kok Instagram
© Femke Kok Instagram

Tot aan het einde van 2019 was er één vrouw de sprintkoningin van Nederland. Jutta Leerdam flitste over het ijs en liet bijna iedereen haar achterste zien. De billen van Jutta hebben sinds het einde van 2019 echter nieuwe concurrentie. Tijdens het NK in december maakte Nederland kennis met een nieuw schaatstalent: Femke Kok.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke.kok) op

Anti-Jutta

Kok maakt echter al wat langer carrière als snelheidsduivel op schaatsen. De jonge Nederlandse was bij de junioren vaker winnaar dan verliezer en reeg daardoor (mondiale) juniortitels als een kralenketting aan elkaar.

Je kunt dus wel stellen dat de billen van Jutta nu echt ruimte moeten gaan maken voor een nieuwe uitdager. Uit eigen land, dat ook nog eens. Femke laat achter de schaatsschermen echter zien over een ander palet te beschikken dan Jutta. Waar Jutta haar Instagram-pagina heeft omgevormd tot model/influencer-pagina, lijkt die van Femke nog gewoon op de pagina van een ideale girl next door. 

Sneller dan junior Jutta

Nadat ze vorig jaar haar zoveelste jeugdplak won op de juniorkampioenschappen, werd Femke geinterviewd door Schaatsen.nl. Daar kreeg ze de vraag of zij zich anders is gaan gedragen, nu ze zo succesvol is. “Ik zie mezelf al naar iemand toelopen en zeggen: ga eens aan de kant, ik ben de wereldkampioen. Nee, zo ben ik echt niet.”

Even voor jouw duidelijkheid: die uitspraak kwam ná het moment dat Femke het jeugdrecord van Jutta op de 500 meter uit de boeken reed. Femke lijkt dus alleen op schaatsen een sloopmachine. Heeft ze haar gewone gympen aan, is ze plots het verlegen buurmeisje dat vanachter de gordijnen een glimp van de buurjongen op hoopt te vangen.

Of dat door grote, internationale successen gaat veranderen, moet dus nog blijken. Qua voorbereiding is het in ieder geval niet veel anders dan dat je gewend bent van Femke. Geen gezever over strakke trainingsschema’s, geen gesponsorde bidons, maar gewoon een toeristisch kiekje. Want ja: welke Fries komt er nu regelmatig in Calgary? Waarschijnlijk alleen Jutta, en bij haar konden we geen foto vinden van de Calgary Tower.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke.kok) op

Dé Schaatsbabe-battle van Nederland

Máááár: ondanks de verschillende voorbereidingen, staan Jutta en Femke tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Calgary wél op hetzelfde ijs. Hoe lekker zou het zijn als deze twee snelheidskanonnen het tegen elkaar op kunnen nemen in de 500 of 1000 meter sprint?

De spanning zal dan in ieder geval om te snijden zijn. Jutta rijdt haar rondjes dan al wel wat langer op het hoogste niveau – en dan bedoelen we niet de 1045 meter hoogte waarop Calgary ligt. Wanneer Kok blijft racen zoals zij dat de afgelopen weken doet, dan is niet alleen Jutta’s juniorentijd hetgeen wat Femke gaat breken.

Of Jutta die klap aankan, is de volgende vraag. Aan de andere kant: schaatsen heeft naast langebaan- en shorttrack ook nog een sierlijke, meer kunstige tak van sport. Eén waar een kunststukje zoals Jutta ook talent voor blijkt te hebben…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Sjinkie van Knegt naar Held

$
0
0

Met de grote successen die Suzanne Schulting op het shorttrackijs beleeft, zou je bijna vergeten dat we nóg een wereldtopper hadden die razendsnel minirondjes kon schaatsen. Sjinkie Knegt moest echter begin 2019 een gedwongen dweilpauze van meer dan een jaar nemen. Komend weekend maakt hij zijn langverwachte rentree. Deze knettergekke held op schaatsen is terug, en hij heeft honger!

Sjinkie Knegt Suzanne Schulting shorttrack comeback Dordrecht
Foto: Instagram / teamnlinsta

Het is één van de meest opvallende sportverhalen van het afgelopen jaar. Shorttracker Sjinkie Knecht vloog tijdens het aansteken van zijn houtkachel in de fik. Roekeloos op de ijsbaan betekende in zijn geval helaas ook roekeloos met de spiritusfles.

Sjinkie raakte zwaar verbrand en moest lange tijd aan zijn herstel werken. De drukke waaghals, die ook graag in de modder crosst met zelf in elkaar gesleutelde auto’s, maakte voor het eerst in z’n leven pas op de plaats. En dat vrat hem op. De held moest een jaar lang gedwongen voor Knegt spelen. Wie het droog hield tijdens het NOS-interview waarbij een gebroken Sjinkie met rode ogen vertelde over z’n oliedomme actie is een ijskoude.

Sjinkie was hotter dan Suzanne

Voor het ongeluk kenden we Sjinkie als antiheld. Een drakendoder met een rauw randje. Hij was in de ijs-arena niet vies van een smerige duw, afsnij-actie of een middelvingertje hier of daar. Bovendien kon hij verschrikkelijk slecht tegen zijn verlies. Kortom: een heerlijke sporter om naar te kijken. Hij maakte het shorttracken al hot voordat Suzanne Schulting ten tonele verscheen. Sterker nog, Suzanne leerde veel van haar streken door als jonkie naar Sjinkie te kijken.

Deze ‘Sportman van het Jaar’ 2015 inspireerde de huidige generatie, maar hij is nog niet klaar om het stokje definitief over te geven. Knegt is de allerlaatste die zich door een bovenmaatse steekvlam richting pensioen laat duwen. Hij heeft eindelijk groen licht van z’n coach Jeroen Otter: komend weekend maakt hij op het ijs van Dordrecht z’n return in wedstrijdverband.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sjinkie Knegt (@sjinkie) op

Nog steeds een pyromaan

Weinig sporters maakten mee wat Sjinkie overkwam. Toch zou je verwachten dat je als onverschrokken winnaar na zo’n trauma minstens een klein tikkie oploopt. Bij Sjinkie lijkt er echter weinig veranderd. In gesprek met het AD vertelt hij dat hij net zo gek is als voor de brand. Ondanks zijn brandwonden speelt hij nog steeds graag pyromaan, en die houtkachel bleef dan ook gewoon staan. Deze onverschrokken Knegt is nog altijd die held, alleen wel met een verschroeid randje aan z’n cape.

De manier waarop hij zijn fikkies stookt, is nu wel iets verstandiger. Die fles spiritus heeft plaatsgemaakt voor een pak aanmaakblokjes. Een stuk veiliger, maar het zorgt uiteindelijk voor net zo veel geknetter. En dat gaan we, als we Sjinkie mogen geloven, ook aankomend weekend weer op de baan zien. Met een klein beetje geluk maken zelfs die middelvingers een comeback

Tom Dumoulin is vast schijt-ziek

$
0
0

De darmen van Tom Dumoulin blijven hem achtervolgen. Na zijn wereldberoemde poep-pitstop zit de wielrenner van Jumbo Visma weer aan de kant met klachten in zijn onderbuik. Precies op het moment dat hij na acht maanden blessureleed weer in wedstrijdverband op de fiets mocht klimmen. Daar word je toch schijt-ziek van?

Toen Tom Dumoulin in januari tegen de NOS zei dat hij ‘die explosieve uithaal’ terug wilde krijgen, doelde hij echt op wielren-explosies. Toch sloeg het inmiddels bekende noodlot toe bij Dumoulin: de Maastrichtse wielrenner zit met darmklachten thuis. Hij had deze en volgende maand zijn grote comeback gepland. Maar die valt nu in het toiletwater nu de diarree-souflé weer op het menu staat. Wat kan hij doen tegen dit steeds terugkerende probleem?

Stop, drop, en doordrollen

Het is dus niet de eerste keer dat Tom Dumoulin letterlijk moet stoppen met fietsen om te schijten. In 2016 moest hij tijdens een etappe in de Tour de France al eens een langs de weg geparkeerde camper van een wielerfan invluchten voor een grote boodschap. In 2017 volgde het meest bekende incident: gehuld in de roze leiderstrui moest hij de favorietengroep even laten gaan voor een serieuze sanitaire stop.

Met die slecht getimede bijna-ongelukjes verloor hij steeds slechts tientallen seconden. Stoppen, droppen en doorrollen werkt echter niet bij zijn meest recente darmklachten. Het ‘doordrollen’ houdt hem, als we zijn ploegvoorlichter moeten geloven, opnieuw aan de kant in het begin van 2020.

Erin of eruit

In het geval van een dwarsligger zijn er gelukkig maar twee uitkomsten mogelijk: inhouden of loslaten. In dat eerste geval is een fiets zonder zadel misschien de oplossing voor Tom. Een nadeel: op de pedalen staan wordt op deze manier erg lastig.

De achter-uitgang hermetisch afsluiten is medisch gezien geen goed idee. Gelukkig is loslaten in Toms geval wat makkelijker. Dumpen en gaan. Tegelijk. Met een beetje oefening ben je die hele lading met één keer goed kiepen kwijt. Bovendien schrik je mogelijke wieltjesplakkers af met deze gevaarlijke reputatie.

Tom Dumoulin cannonball dookie

Bruine scherven brengen geluk

Toch hoeft Tom Dumoulin niet bij de pakken neer te gaan zitten. Die camperpoep-Tour van 2016? Daar won hij de koninginnenrit. Die bermpoep-Giro van 2017? Daar won hij het eindklassement. Bruine scherven brengen in Toms geval gewoon geluk.

Die comeback moet nu nog even wachten, maar geeft al wel kopjes. Zodra het eindelijk zover is, bereid je dan voor op een explosieve demarrage die eindigt met een opgelucht juichende Tom.

Ajax opnieuw met 9 man na Chelsea-Ziyech-deal

$
0
0

De Champions League-uitwedstrijd van Ajax tegen Chelsea was er een voor in de geschiedenisboeken. Lang leek Ajax op een overwinning af te stevenen in het stadion van Chelsea (Stanford Bridge). Door twee rode kaarten ging dat feestje niet door. Zelfs na de uitschakeling in de Champions League, weet Chelsea Ajax wéér met negen man te zetten door Hakim Ziyech weg te plukken uit Amsterdam. 

Er zijn weinig voetballers vaker door de publieke mangel gehaald dan Hakim Ziyech. Bij SC Heerenveen, bij FC Twente en zelfs in zijn beginperiode bij Ajax was hij een voetballer van het soort waar The Game en 50 Cent ooit een nummer over maakten.

(Lees verder na video)

Tovenaar van Amsterdam wordt Magician of London

De Marokkaanse voetballer herinnerden we ons de afgelopen twee jaar vooral als de architect van de Ajax-succesformatie. Een team dat tot de finale van de Europa League en de halve finale van de Champions League reikte. De fans van Ajax – en liefhebbers van Nederlands voetbal – kunnen de komende maanden de laatste glimpen van de tovenaar op voetbalschoenen opvangen.

Ziyech is vanaf aankomend seizoen The Magician van de Engelse topclub Chelsea. Dat de keuze van de aanvallende middenvelder valt op de (teruggevallen) grootmacht waar onder andere Arjen Robben carrière maakte, zal net als de andere beslissingen van Hakim op gevoel genomen zijn. Het is alleen wel een beetje lullig voor Ajax dat voor de tweede keer in één seizoen door Chelsea met negen man achterblijft.

Negen man

De eerste keer dat dit gebeurde was in Londen. Wanneer je een Ajax-fan bent, staat het knotsgekke gelijkspel op Stamford Bridge (stadion van Chelsea) ongetwijfeld nog op je netvlies. Lang leek Ajax ervandoor te gaan met de overwinning – die plaatsing voor de achtste finales van het belangrijkste Europese clubvoetbaltoernooi garandeerde. Rode kaarten voor Joël Veltman en Daley Blind (Ajax) gooiden echter roet in dat eten.

Een paar maanden later is het Chelsea dus wéér gelukt om Ajax met negen man te laten eindigen. Om de woorden van oud-Ajacied Theo Janssen aan te halen: ”zonder Hakim is Ajax ongeveer dertig procent slechter dan met Ziyech.”.

Dat had Chelsea (lees: de scheidsrechter die voor Chelsea was?) waarschijnlijk ook door. Een voetbalelftal heeft 10 veldspelers, snoep je daar ‘ongeveer 30 procent’ vanaf, dan verliest Ajax door het vertrek van Ziyech dus niet één, maar minimaal twee spelers.

Keizer, Koning, Hakim Ziyech

Hakim sluit aan in een illuster rijtje (aanvallende) middenvelders die Amsterdam verruilen voor de Europese top. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Frenkie de Jong het Amsterdamse achter zich lieten om in de beste competities ter wereld te gaan voetballen.

Alleen Frenkie de Jong bleek uit dat trio de ‘ideale schoonzoon’. Voor de andere voorbeelden kan hetzelfde gezegd worden als over Hakim Ziyech. Een eigen(zinnig) karakter is kaarblijkelijk nodig om ballen te geven die niet eens in het voetbalbrein van je collega’s opkomt.

Of dat goed of fout is? Om 50 Cent maar te quoten:

‘Hate it or love it, the underdog’s on top
And I’m gon’ shine homey until my heart stop’

Wordt Max Verstappen kampioen door het Coronavirus?

$
0
0

Bij het lezen van de titel van dit bericht denk je wellicht: ”Aan wat voor een ‘planten’ heb jij gesnuffeld?”. Maar, oordeel niet te snel. De gedachtegang achter deze vraagstelling klinkt namelijk zo gek nog niet.

Ha-chu

Nee het is geen veelvoorkomende Chinese voornaam. Ha-chu is echter wel het meest voorkomende geluid in Wuhan en omstreken. Voordat we heel politiek-correct Nederland over ons heen krijgen: we leven natuurlijk ontzettend mee met allen die getroffen zijn door het virus. Zowel in de positieve als de negatieve zin van het woord. Want ja, het lijkt erop dat de uitbraak van het Coronavirus niet voor iedereen nadelig hoeft te zijn.

Het Coronavirus lijkt niet alleen slachtoffers te maken

Laten we bij het begin beginnen: zoals al langer bekend is de Chinese Grand Prix ‘afgelast’. vanwege het Coronavirus. Of de GP van China wordt verplaatst is overigens nog niet zeker. Mocht dit het geval zijn, verwacht men dat deze in september of oktober verreden wordt.

Nu is het wegvallen van de Chinese GP natuurlijk niet direct iets positiefs voor de racefans onder ons. Met de nadruk op niet ‘direct’. Het wegvallen van de race in China lijkt namelijk wel degelijk een positieve ontwikkeling te zijn voor een goede bekende: Max Verstappen.

(lees verder na de afbeelding)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Geannuleerde race + Red Bull = Max Verstappen kampioen

De bovenstaande ‘formule’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Om je deze uit te leggen, pakken we het programma van de F1 er even bij. Door het wegvallen van de Chinese Grand Prix ontstaat er namelijk een periode van vier ‘vrije’ weken na de GP van Vietnam. Wat teams in die ‘vakantie’-periode doen? Precies: de racebolides doorontwikkelen.

Lees ook: Zoveel Red Bull-blikjes verdient Max Verstappen per jaar

En ja, laat daar Red Bull Racing heul goed in zijn. Red Bull is dan ook al jaren hét team dat enorm sterk de zomerstop uit komt. Een extra ‘vroege zomerstop’ (lees: een extra vroege onderhoudsbeurt van de F1-bak van Max) zou dus kunnen betekenen dat Max Verstappen veel eerder dan normaal in de beste wagen van het veld rijden. \

En we kunnen allemaal wel raden wat er gebeurt als Max Verstappen in de snelste bolide van het veld wordt gezet: hij start, rijdt weg en de concurrentie ziet hem pas weer als de geblokte vlag gezwaaid is.

Gaat Max de GP van Zandvoort winnen?

Toeval heeft het ook nog eens dat de eerstvolgende race na deze voorjaarsstop, de race van Zandvoort is. Hoe vet zou het zijn als de tienduizenden Orange Army fans Max zien winnen op zijn ‘thuisbaan’? In dat geval is één ding zeker: de constructie van de gloednieuwe tribunes zal flink op de test worden gesteld.

Jutta Leerdam opent jacht op Ireen Wust

$
0
0

De Nederlandse sportwereld werd dit weekend weer eens getrakteerd op een ijskoude gouden douche door onze schaatsende klasbakken. Daar zaten ‘zekerheidjes’, maar ook leuke primeurtjes tussen. Ireen Wüst kwam namelijk op gelijke hoogte met Jutta Leerdam: ze staan nu allebei op 21. Ireen in wereldtitels, Jutta in levensjaren.

Magisch nummer

Vraag aan alle schaatsende meisjes wie hun grote voorbeeld is, en ze zullen bijna allemaal Ireen Wüst zeggen. In de toekomst kan dat misschien Jutta Leerdam worden. De schaatsbabe, die op dit moment alleen op het gebied van Instagram volgers ‘voorstaat’ op Ireen, won op het WK afstanden in Salt Lake City haar eerste gouden plak (1000 meter) op 21-jarige leeftijd. Ireen wist er sinds haar eerste in 2007, toevallig ook in Salt Lake City, precies 21 te winnen. Inclusief de plak die ze afgelopen weekend wist te winnen op de 1500 meter.

Lees ook: Jacky Duchenne op Mannenzakenmarkt

(Lees verder na foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ireenw (@ireenw) op

Jagende Jutta

Nu Jutta haar gouden WK-rekening officieel geopend heeft, is de vraag of ze ooit aan de al 13 jaar dominerende Wüst kan gaan tippen. Jutta is echter een sprinter. En omdat de draaideur aan talenten op de korte afstanden vaak iets sneller draait dan in de grotere afstanden, gaat 21 wereldtitels een hele lastige opgave worden.

Lees ook: Yolanthe wil grotere kast

(Lees verder na foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Bovendien is Ireen nog niet gestopt. Na haar overwinning afgelopen weekend liet ze aan Nu.nl weten dat ze nog minstens twee jaar door wil gaan. Mits er een sponsor gevonden kan worden. Die kijken tegenwoordig namelijk naar meer dan prestaties. Uiterlijk en Instagramvolgers bijvoorbeeld. Gelukkig worden deelnemers aan WK’s en de Olympische Spelen nog niet op die criteria geselecteerd.

Lees ook: Hoe is het nu met… Rebecca Black?

Smetje

Toch kan Jutta Ireen op één gebied vrij ‘simpel’ overtreffen. Wereldrecords. Wüst heeft er in het seniorenschaatsen welgeteld nul op haar naam staan. En dat is toch een klein smetje op de glansrijke carrière van de Brabantse. Piepjonge Jutta krijgt nog een zee van mogelijkheden om Ireen op dit gebied te kloppen. De inmiddels 33-jarige schaatskampioen heeft nog maar een paar kansen om van dit trauma af te komen. Een ding is zeker: de Olympische Winterspelen van 2022 gaan episch worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Ajax speelt tegen FC Hansie Hansie

$
0
0

Het speelschema van de Europa League schrijft voor dat Ajax tegen de Spaanse ploeg Getafe speelt. Kijk je naar de tegenstander van Ajax, dan vliegen de tackels met gestrekt been over je netvlies. Je zou dus kunnen stellen dat Ajax eigenlijk speelt tegen 11 Hans Kraay Juniors, oftewel: FC Hansie Hansie. 

Voordat Hans Kraay Junior zijn kunsten als voetbalverslaggever vertoonde voor de camera’s van SBS6 en FOX Sports, was hij zelf actief als voetballer. Net als de manier die we van Hansie Hansie kennen als hij aan de zijlijn van het veld staat om iemand te interviewen, ging de kleine Kraay er als voetballer ook met een gestrekt been in.

Enkelschopper Hans Kraay Jr.

Nu is Hansie Hansie een Hollander met het temperament van een Latino. En van voetballers uit Latijns-Amerika weet je: die hebben geen gestrekt been nodig om er enorm hard in te kunnen vliegen. Zo wist Hansie Hansie in zijn voetbaldagen het voor elkaar te krijgen om een schorsing van 24 wedstrijden (!) aan zijn broek te krijgen.

Niet omdat hij een tegenstander ondersteboven schopte, maar omdat hij de scheidsrechter de ‘goede kant’ op wilde duwen nadat hij een gele kaart kreeg. Dit steuntje in de rug werd niet heel erg gewaardeerd door de dienstdoende leidsman.

Slagersploeg Getafe

Het mag je dan ook niets verbazen als Hansie Hansie in de uitzending van FOX Sports zijn hart op kan halen tijdens de Europa League-wedstrijden tussen Ajax en Getafe. Laatstgenoemde heeft dus een enorme slagersploeg vol met Latino’s die met het mes in hun noppen de enkels van hun directe tegenstanders opzoeken.

Eén man spant daarbij de kroon: vleugelverdediger Damián Suárez. Deze Uruguayaan verzamelde dit seizoen al 11 (!) gele kaarten in de 19 wedstrijden die hij speelde in het seizoen 2019/2020. Zijn favoriete eten is een broodje enkelband, al lijkt het erop dat Damián zich nergens door tegen laat houden en soms alleen stopt als het schelle fluitje van de scheidsrechter klinkt.

Broodje enkelband

Of Damián vanavond, net als Hansie Hansie ooit deed, de scheidsrechter een duwtje in de goede richting geeft, is nog maar de vraag. Je kunt (voor Ajax) alleen maar hopen dat de leidsmannen voor de komende wedstrijden tegen Getafe geen fan van Hansie Hansie zijn.

Van het veld naar de ziekenboeg is een route waar de Amsterdammers dit jaar al wél mee bekend zijn. Als daar nog meer spelers bijkomen, moeten de Amsterdammers straks Hansie Hansie nog benaderen om de posities op te vullen. Tegen mannen als Damián Suarez is dat misschien niet eens een overbodige luxe.

 

 

 

 


Eveline Hooft zoekt perfecte golf

$
0
0

Terwijl surftalenten in Australië of op Hawaï praktisch op een plank midden in de branding geboren worden, moet je in Nederland iets meer moeite doen voor hoge golven en een serieuze surfcarrière. Daarom is Eveline Hooft, de beste surfster van ons land, nog altijd een beginner vergeleken met de wereldtop. Toch mag ze, ondanks dat ze pas sinds 2017 prof is, al dromen van de Olympische Spelen…

Wat als Eveline Hooft niet in Den Haag, maar op Waikiki Beach geboren was? Dan had deze 19-jarige surfster haar ticket voor de Olympische spelen van 2020 waarschijnlijk al lang op zak. De blondine heeft ondanks haar geografische handicap al veel uit haar nog prille carrière op de golven weten te halen. Toch zoekt ze nog naar die ene perfecte golf die haar richting de absolute wereldtop, en uiteindelijk de Spelen zal dragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

Eveline was hockeymeisje

Ze had ook de makkelijke weg kunnen bewandelen. Eveline Hooft heeft echter het liefst geen gras, maar water onder de voeten. Daarom koos ze niet voor een leven als hockeyprof – wat gezien haar talent zeker mogelijk was – maar joeg ze haar droom achterna. Ze kwam in haar zevende levensjaar voor het eerst in aanraking met surfen. En die sport werd, ondanks dat ze ook bedreven was in karate, snowboarden, turnen en dus hockey snel haar favoriet.

Lees ook: Femke Kok is de Anti-Jutta

Wat is, na het kopen van een plank, de volgende stap van een Nederlands meisje met surfambities? Op het strand bij haar woonplaats Den Haag kan je wandelen, vliegeren, zonnebaden, uitwaaien en zwemmen, maar surfers hebben er over het algemeen weinig te zoeken. Voor hoge, surfbare golven moet je in het buitenland zijn. En dat kost geld. Het meeste van dat geld gaat in Nederland naar de meer vanzelfsprekende sporten. Met veel eigen inzet, en een helpende hand van de foundation van Ruud van Nistelrooy, kon Eveline toch serieus met haar sport bezig zijn. Ze is ‘pas’ sinds 2017 officieel prof, maar maakt al indruk op internationale toernooien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

Inhaalrace op het water

Het is voor Eveline niet alleen een kwestie van beter worden, maar ook een inhaalrace ten opzichte van haar concurrenten, die veel meer ervaring hebben. Zij hebben inmiddels geleerd dat ze rekening moeten gaan houden met de Nederlandse: Eveline klom vorig jaar de top 100 binnen, en heeft inmiddels serieus uitzicht op de plekken die haar van een Olympisch ticket zouden kunnen verzekeren.

De Spelen van Tokio 2020 komen, aangezien er maar twintig surfers mogen deelnemen, waarschijnlijk iets te vroeg. De Olympische Spelen van Parijs in 2024 zijn wél een realistisch doel. Al kom je zelfs in Den Haag meer golven tegen dan in de Franse hoofdstad. Maar goed, als zelfs Eveline een oplossing kon vinden voor haar gebrek aan geschikte surfondergrond – dan zal het die Fransen ook vast lukken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

Wie wordt de nieuwe Jutta?

$
0
0

Er is nooit een saai moment in het Nederlandse schaatsen. Afgelopen week was namelijk het wk schaatsen voor junioren. En Femke Kok pakte daar namens Nederland flink de winst. Zowel op de 500 als de 1000 meter won ze goud. Op de 1500 meter pakte ze zilver.

De Friese schaatser pakte dus twee keer de winst en een keer het zilver. Daar won Nederlander Robin Groot het goud. Zij pakte de andere twee keer zilver. Deze dames kunnen dus echt wel wat. Ze gaan daarom hard Jutta Leerdam na. Maar wie van deze twee dames is de nieuwe Jutta?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Gevaarlijke Femke

In Femke zou nog wel eens een waardige opvolger van Jutta zitten. Eerder dit seizoen had Femke zich al gekwalificeerd voor de WK afstanden in Salt Lake City. Daar werd ze helaas negende. Niet genoeg om Jutta van haar troon te stoten, maar genoeg om kenbaar te maken dat ze er aan komt. Jutta moet die hitte wel voelen, ze hebben namelijk samen daar geschaatst voor de teamsprint. Die hebben ze gewonnen. Dus Jutta heeft de komende tijd in de vorm van Femke flink wat concurrentie erbij voor beste schaatser van Nederland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke.kok) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke.kok) op

Robin heeft Grootse plannen

Misschien denken we te snel, want achter Femke komt nog een schaatser. Robin Groot is namelijk flink in opkomst. Bij de junioren scoort ze al jaren heel goed en ook daarbuiten begint ze naam voor zichzelf te maken. Voorlopig haalt ze vooral veel zilver en op de lange afstanden wat winst. Ze schaatst nu nog een beetje in de schaduw van anderen zoals Femke Kok, maar met de winst op de 1500 meter begint ze daar toch onderuit te kruipen. Misschien dat zij over een aantal jaar gewoon Jutta zelf van haar troon stoot.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ℜ ღ (@robingroot_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ℜ ღ (@robingroot_) op

The winner is…

Zowel Femke als Robin komt al redelijk in de buurt van Jutta. Al zal het nog wel even duren voordat een van beide dames haar plaats over neemt, maar dat geeft iets om naar uit te kijken. Dat geeft beide dames de tijd om hun Instagram iets uit te breiden zoals Jutta dat heeft. Want met schaatsen halen ze misschien Jutta langzaam in, maar op het gebied van foto’s posten? Dan wint Jutta echt het goud.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Dit is de reden waarom Neymar rood pakte

$
0
0

Het zou de eerste keer in vijf jaar zijn dat Neymar – topspelers van het Franse Paris Saint-Germain (PSG) – geen carnaval ging vieren in zijn thuisland. Via Instagram vertelde hij niet te gaan, omdat hij enige controverse wilde voorkomen. Maar kennelijk is er voor Neymar tóch wel een reden om alsnog te gaan feestvieren!

Tot nu toe heeft Neymar elk jaar een goed excuus om zo rond het tijdstip van carnaval het thuisfront op te zoeken en het feest daardoor niet te missen. Toen hij nog bij FC Barcelona speelde, was hij geschorst. Daarna heeft hij ook bij PSG het voor elkaar gekregen om elk jaar wanneer carnaval om de hoek staat, op miraculeuze wijze een blessure te krijgen. Dus, dit jaar hoefde niemand te verwachten dat er iets ging gebeuren. Toch?

Goeie polonaise joh

Neymar was fit en hij vertelde dat hij niet naar carnaval zou gaan. Niets aan het handje zou je zeggen. Afgelopen zondag werd het echter even spannend, omdat Neymar een gele print pakte. Toen de wedstrijd bijna ten einde was, stond PSG 4-3 voor en zag alles er rooskleurig uit.

Tóch toverde Neymar een spreekwoordelijke joker uit zijn rechterzak in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Hij vond het namelijk nodig om nog even een flinke bodycheck te geven aan zijn tegenstander, waarop de scheidsrechter reageerde met opnieuw een gele kaart uit zijn broekzak. Rood dus!

(Lees verder onder de afbeelding)

Carnaval met Rafaella

Door de rode kaart is Neymar de volgende wedstrijd van PSG geschorst. Dat betekent dus dat de Braziliaanse sterspeler het wéér voor elkaar heeft gekregen om er tijdens carnaval tussenuit te kunnen piepen. Of hij het ook écht gaat doen, is maar de vraag. Zijn zusje Rafaella zal het vast en zeker leuk vinden als haar rijke voetbalbroertje zijn centjes even meeneemt naar Rio de Janeiro om vervolgens al haar drankjes te kunnen betalen.

Met Rafaella’s vijf miljoen volgers op Instagram zal ze misschien ook wel haar eigen boontjes kunnen doppen. Tegenwoordig hoef je namelijk helemaal niet meer te werken om geld te verdienen, je kunt gewoon wat leuke en opwindende foto’s delen via social media en alles wat bronstig is zal je gaan volgen. Je zou het ‘Gaby Blaaseren’ kunnen noemen.

Ach, wat maakt het ook uit. Inmiddels is duidelijk waarom Neymar elk jaar met een goede smoes komt. Iedereen wilt wel zo’n zusje om carnaval mee te vieren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rafaela (@rafaella) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rafaela (@rafaella) op

Welke Ajacied neemt tulband Matthijs de Ligt over?

$
0
0

Ajax liet zich in de uitwedstrijd volledig in de luren leggen door de kiezelharde Spaanse club Getafe. Hun geroemde Ajax-spel blijkt toch niet tegen elke club de oplossing. Maar hoe versla je een team dat niet volgens de algemeen geaccepteerde regels speelt? Als het niet mooi kan, dan maar lelijk, toch?

Eigenlijk is Matthijs de Ligt net een jaartje te vroeg vertrokken. Ze hadden deze verdedigingsleider namelijk uitermate goed kunnen gebruiken tegen Getafe. Het hele team liet zich vakkundig uitlokken door de Spaanse treiteraars. Jongens als Ziyech en Babel verdinken in hun eigen frustratie, verloren de focus en vergaten te strijden. Resultaat: een 2-0 nederlaag.

Lees ook: Ajax speelt tegen FC Hansie Hansie

Bloed, zweet en tranen

Zweet en tranen genoeg dus. Waar het aan ontbrak: bloed. Daar zorgde De Ligt altijd voor. Hij is zo’n kerel die bereid is door een muur te rennen, of tegen een elleboog aan te koppen. Zo’n verdediger die regelmatig een ‘tulbandwedstrijd’ speelt, en schijt heeft aan hoe belachelijk zo’n bebloed condoompje op je hoofd er uit ziet.

Sterker nog, hij draagt dat ding, net als Jaap Stam vroeger en natuurlijk Giorgio Chiellini, met trots. Als een superheldencape. En omdat het een behoorlijke opgave wordt om die 2-0 weg te poetsen, kunnen de Amsterdammers wel wat superkrachten gebruiken. Vanaf minuut één met zo’n tulband beginnen dus. Welke speler pakt de ‘mantel’ van Matthijs op?

Het dopje van Daley Blind

Beelden: Instagram / AFC Ajax

‘Loco’ Lisandro Martinez

Calimero Perr Schuurs

‘American Gangster’ Sergiño Dest

Let op: Er is staat een poll in dit bericht, ga naar onze website om hier aan deel te nemen.

Maria Sharapova’s schreeuwoverzicht

$
0
0

Onlangs kwam ons allen het droevige nieuws ter ore dat vijfvoudig Grand Slam-winnares Maria Sharapova (32) een punt zet achter haar glorieuze tenniscarrière. Het was uiteindelijk een schouderblessure die de doorslag gaf. Hoog tijd dus voor een ode aan deze prachtige scream queen!

Een minuut lang Sharapova-gekreun

Alhoewel de bovenstaande titel het een en ander doet vermoeden, houden we het toch echt bij tennis. Maria Sharapova staat namelijk bekend als een van de meest geluidmakende tennissters ooit. Deze dame produceert dan ook gemiddeld zo’n 101 decibel.

Ter vergelijking: dat is even hard als het geluid dat de straalmotoren van een vliegtuig produceren. Gelukkig is het geluid in het onderstaande filmpje nog enigszins gedempt, waardoor het risico op permanente gehoorbeschadiging aanzienlijk wordt verkleind!

 

Er kan slechts één iemand harder schreeuwen

Alhoewel Maria het hele tennisveld over kan schreeuwen, is er één iemand die nog net een tikkie harder ‘kreunt’ tijdens het tennissen. Wie dat is? We hebben het over de Portugese tennisster Michelle Larcher de Brito. Aan de longinhoud van deze dame kan echt niemand tippen.

Viewing all 479 articles
Browse latest View live